În perioada 13-21 octombrie 2022, Caravana UNATC se va deplasa în Italia, cu o echipă de profesori și studenți. Inițiativa face parte din proiectul „Caravana UNATC pentru diaspora și românii de pretutindeni ”, proiect organizat de către Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale”, aflat sub patronajul Administrația Prezidențială a României și sprijinit de Ministerul Educației – România.
Ambasada României în Italia este partenerul acestui program, aflat la cea de-a doua deplasare în afara granițelor țării, după Republica Moldova.
Lansarea oficială a proiectului în Italia a avut  vineri, 14 octombrie, la sediul Ambasadei României în Italia, în prezența ambasadorului României în Italia, Gabriela Dancău, președintelui Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero, a rectorului UNATC I. L. Caragiale, Liviu Lucaci, și a profesorilor și copiilor care urmează cursuri de Limbă, cultură și civilizație românească din Italia.

In zilele de sâmbătă, 15 octombrie și duminică, 16 octombrie, echipa de actori de la UNATCse va afla la Villaggio Români in Via de la Mare 188, Albano Laziale, pentru a pune în scenă scurte piese de teatru pentru publicul roman de toate vârstele. Spectacolele se desfășoară între orele 14 și 18 și au acces gratuit.

În cursul săptămânii școlare 17-21 octombrie, Caravana UNATC va susține în școlile din Roma și din localitățile din apropiere (Alatri, Ladispoli, Albano Laziale) activități didactice dedicate copiilor între 5 și 14 ani: ateliere de Jocuri teatrale, susținute de o echipă mixtă de la Departamentele UNATC de Pedagogie teatrală și de la Școala Doctorală, ateliere Happy Minds, susținute de Asociația parteneră Happy Minds, ateliere de proiecții și discuții pe marginea filmelor, susținute de Facultatea de Film, precum și ateliere de aplicații digitale interactive, susținute de studenți de la Departamentul UNATC de Cercetare.
Obiectivul principal al programului „Caravana UNATC pentru diaspora și românii de pretutindeni” este facilitarea cunoașterii culturii și învățării limbii române 🇹🇩, prin metode și mijloace puse la dispoziție de arta teatrului și filmului.
(Visited 28 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *