În Canada vor avea loc două evenimente care vor marca atât Ziua Culturii Naționale, cât și nașterea poetului Mihai Eminescu. Mai multe asociații și comunități organizează un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale, pe 15 ianuarie.
Primul eveniment este organizat de Asociația Română din Canada (A.R.C.), Comunitatea Română din Montérégie (C.R.M.), Asociația Culturală Română (A.C.R.), Asociația Scriitorilor de Limbă Română din Québec (A.S.L.R.Q.), Mike TV Production, Marca – Ro, ziarul Accent Montréal și ziarul ZigZag Român – Canadian.
Organizatorii ne-au spus că este vorba despre un eveniment  dedicat poetului Mihai Eminescu. Un moment in memoriam îi va fi dedicat și cantautorului  Victor Socaciu. Artistul este cel care a luat inițiativa, ca parlamentar, ca ziua de 15 ianuarie să fie declarată Ziua Culturii Naționale.
Evenimentul este grupat pe două secțiuni. Prima parte va fi consacrată poetului național, Mihai Eminescu, ocazie cu care se vor recita poezii de către scriitori și poeți din comunitate românilor din Canada. Pr. Dr. Maxim Iuliu – Marius Morariu va fi invitat special la acest eveniment.
Partea a doua va fi un omagiu adus lui Victor Socaciu, unde soliștii  Luminița Pușcaș, Călin Dan și Călin Rotar vor susține scurte recitaluri de muzică folk cu piese din repertoriul lui Victor Socaciu.
Evenimentul va avea loc, sâmbată, 14 ianuarie, între orele 11.00 și 15.00, la Centrul socio-comunitar, de la 6767 ch. de la Côte-des-Neiges, Montréal, etajul 6, camera 602. Intrarea va fi gratuită.
Al doilea eveniment este organizat de Consulatul General al României la Toronto, în colaborare cu publicația „Observatorul”.
Organizatorii vor realiza un eveniment cultural dedicat poetului național Mihai Eminescu.
Acțiunea va marca atât nașterea marelui scriitor, cât și Ziua Culturii Naționale. Vor fi invitați diferiți artiști cu reprezentări artistice din opera poetului.
De asemenea, va fi organizată și o dezbatere pe teme legate din opera eminesciană. Deoarece locurile sunt limitate la 40 de persoane, organizatorii îi roagă pe cei care vor să participe să se înscrie printr-un e-mail la adresa observatorul@rogers.com
(Visited 91 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *