RadioPunct a aniversat în acest weekend doi ani de activitate printr-o dezbatere intitulată ,,Mass-media Diasporei- o experiență transnațională”, dar și cu un concert al trupei Țapinarii, sâmbătă, 12 februarie, începând cu ora 18:00. RadioPunct se dorește a fi un mijloc de informare și formare a comunității românești din Marea Britanie.

Dezbaterea despre media a avut invitați speciali, atât fizic, cât și prin intermediul unor materiale înregistrate, iar discuțiile s-au centrat în jurul nevoii de informare în comunitățile de români din străinătate, de păstrare a limbii române. Marea majoritate a celor care au luat cuvântul au fost de acord că mass-media au un rol important în asigurarea acestei nevoi.

Un invitat important al dezbaterii a fost Ambasadorul României în Anglia, Laura Popescu, care a subliniat importanța cunoașterii drepturilor românilor, motiv pentru care media este foarte importantă. Totodată, aceasta a mai spus: ,,Sunteți foarte importanți și pentru menținerea contactului cu limba română, atât pentru adulți și copii. Copiii, mai ales, sunt expuși riscului pierderii limbii române. Noi, ca Ambasadă, susținem sursele credibile de media. Media profesioniste sunt esențiale”. 

Printre alții, au mai luat cuvântul și sociologul Gelu Duminică, ce a accentuat asupra motivelor stabilirii românilor peste granițe: ,,Câteva milioane de români sunt în afara granițelor, practic, suntem cea mai mare Diasporă din lume. Oamenii au plecat că aveau nevoie de resurse mai bune. Trendul s-a schimbat în ultimii ani, au plecat pentru că simțeau nevoia unei țări în care să se simtă respectați”, Alexandra Bulat-consilier local Cambridge, Eugen Cojocariu-Radio România Internațional, care a anunțat că va gândi un acord de colaborare cu RadioPunct pentru binele românilor din Marea Britanie, Radu Dudnic-Noi, românii, care a arătat că există diferențe între comunitățile de români din Europa și cele din America sau Canada.

În discuțiile lansate a fost implicat și publicul prezent. Întreaga conferință poate fi urmărită mai jos:

(Visited 83 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *