Școala Junimea din Montréal pregătește în această lună două evenimente românești sută la sută pentru românii care s-au stabilit în această parte a lumii. Pe 20 mai, în regiunea Ottawa, pe Câmpia României din Diaspora, va avea loc Festivalul Românilor de Pretutindeni. Detalii in Eveniment pe Facebook: 

Sâmbătă, 27 mai, de la ora 17.00, aceeași unitate îi așteaptă pe români să petreacă anticipat ziua românilor de pretutindeni (28 mai), cu joc și voie bună.  Supeu-spectacol cu dans, 60$ adulti, 30$ copiiMeniu divers, inclusiv vegetarian.
Rezervări: +1 (514) 296-8538 (Mihai Roman)

Mai mulți artiști deosebiți vor urca pe scenă pentru un program variat, instrumental și vocal, cu muzica ușoară, modernă și populară, alături de un DJ care va anima întreaga seară.  Toți cei prezenți pot face dedicații celor dragi, să solicite refrene muzicale îndrăgite.


Cătălina Mirică, muzica internațională și românească;
Paula Alecu, muzică populară și ușoară;
Lorena & Alexandra, tinere talente;
Călin Apian, acompaniament instrumental;
Radu Covaciu, voce și acompaniament instrumental;
Mircea Gheorghescu, rapsod popular
DJ Claudiu

Ziua Românilor de Pretutindeni este subliniată în ultima duminică a lunii mai, potrivit Legii 101/2015, ca o formă de recunoaştere a importanţei pe care statul român o acordă comunităţilor de români care trăiesc în afara graniţelor ţării. Până în anul 2014, ziua a fost celebrată la 30 noiembrie, odată cu sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României.

(Visited 115 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *