Radio-TV Arthis din Bruxelles sărbătorește 10 ani de muncă și excelență alături de prieteni, parteneri, public, făuritori de punți în Europa și în întreaga lume. Cu ocazia Zilei Naționale a României, a Anului Ciprian Porumbescu, a Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii,  a 10 ani de Radio-TV Arthis și a sărbătoririi în 2024, a 30 de ani de activitate a asociației Arthis, va fi organizată Radio-TV Arthis – 10 ani de existență.
Sâmbătă 2 decembrie, de la ora 18.30, la Salle des Milices, Hôtel de Ville de Bruxelles, va avea loc Gala de excelență în organizarea  Arthis – Casa de Cultură Belgo-Română, Radio-TV Arthis și Zamfira
Vor susține momente artistice:
Grand’Place, 1000 Bruxelles
Muzică clasică, jazz si folk cu
Ioana Rebegel – violoncel
MOW Quartet
Ștefan Hadjiu – chitară
Eva Muntiu – chitara
Muzică populară, colinde si dansuri traditionale cu grupurile De la români pentru români si Zamfira :
Mariana Verman, Liliana Oncioiu, Cătălin Maximiuc, Ioan Cristian Țăran și Gheorghe Sorea
Se vor acorda premii pentru jurnalism, cultură, turism, antreprenoriat, voluntariat, teatru, educație, ajutor umanitar și multe altele.
Rezervare obligatorie înainte de 1 decembrie, info@arthis.org sau 02/511 34 20.
Intrare liberă – Număr de locuri limitat.

Evenimentul este organizat cu sprijinul doamnei Lydia Mutyebele, viceprimar – responsabil pentru Egalitate de Sanse în cadrul Primăriei Orașului Bruxelles, Federației Valonia-Bruxelles, VGC, Cocof, Stedenfonds, Primăriei Orașului Bruxelles. În cadrul proiectelor: Parcurs cultural identitar românesc în Belgia, Radio Arthis – 10 ani alături de românii de pretutindeni. Aceste proiecte sunt realizate cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, ianuarie-decembrie 2023.
Renumitul grup MOW Quartet va fi prezent în cadrul galei, alături de Ioana Rebegel – violoncelista care va aduce mesajul Timisoarei la Bruxelles. Pe scenă, vor fi prezenţi, alături de grupul folcloric Zamfira, binecunoscuții interpreți de muzică populară și jurnaliști ai marilor posturi de radio și televiziune din România, parteneri ai Radio-TV-Arthis: Mariana Verman, Liliana Oncioiu, Cătălin Maximiuc, Ioan Cristian Țăran și Gheorghe Sorea. Stefan Hadjiu, cântareț de muzica folk si rock, originar din Republica Moldova va fi și el alaturi de noi.
***
Din 2013, Radio-TV Arthis promovează în mod activ comunicarea și dialogul între comunitățile est-europene din Belgia, țările lor gazdă și alte comunități din Bruxelles. Acest lucru se realizează prin transmiterea de informații și inițierea unui dialog intercultural care duce la o mai bună cunoaștere și înțelegere a diferitelor culturi. Radio-TV Arthis a devenit un instrument de lucru, un mijloc de exprimare a solidarității, o voce accesibilă tuturor, respectuoasă față de ceilalți care oferă posibilitatea de a asculta opinii și idei diferite, de a le confrunta constructiv într-un context internațional, cel al unui oraș cosmopolit, capitala Europei.
Dialogul și interferențele Est-Vest sunt promovate în fiecare interviu și întâlnire pe care Radio-TV Arthis le prezintă în cadrul emisiunilor sale. Fie că este vorba de subiecte de actualitate, de a explora tradițiile culturale sau de a împărtăși povești personale, Radio-TV Arthis se angajează să construiască punți și să promoveze respectul și aprecierea reciprocă prin vocea voluntarilor sai care vă împărtășesc pasiunile lor din diferite domenii.
(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *