👉 http://www.mprp.gov.ro/web/

Este site-ul departamentului adresat românilor de pretutindeni ce cuprinde o diversitate a știri. Din păcate, nu atât de actualizat pe cât ar trebui.  Mai degrabă, pagina de Facebook a aceluiași departament este adusă la zi.  Pe site există secțiuni precum: Interes Public, Finanțare, Proiecte, Comunități și Media. Doar dând un click pe unul dintre proiectele aflate în partea stângă a site-ului, puteți găsi  articole ce prezintă diferite aspecte ale proiectului selectat mai devreme. Tot în coloana din stâng mai amintim și secțiunea Noutăți ce arată diferite articole noi și data publicării acestora.  În secțiunea din partea stângă a platformei găsim Ghidul despre finanțarea nerambursabilă din anul 2020.  În partea inferioară a site-ului găsim colaboratorii, date pentru contact, dar și link-uri ce duc la diferite extensii pentru aprofundarea site-ului. Un plus este că putem găsi și un material pdf realizat de ei. Actualizarea informațiilor la zi ar face siteul mai activ.

👉 https://european-union.europa.eu/index_ro

Este site-ul oficial Uniunii Europene ce cuprinde articole incluse secțiuni precum: Principii, țări, istorie; Instituții, legislație, buget; Priorități și acțiuni; Viața, munca și studiile sau Noutăți și evenimente. De asemenea, în colțul din dreapta sus, găsiți un loc unde se pot introduce cuvinte-cheie pentru găsirea unor articole mai ușor. În partea inferioară se găsesc date precum: Contact, Instituții EU sau Rețele Sociale. Un lucru interesant al site-ului este că în josul paginii puteți găsi un sondaj unde puteți răspunde cu Da sau Nu întrebării din stânga acestuia.

👉 https://diasporahub.ro/

Este o platformp ce vine în ajutorul cetățenilor români din afara țării, a asociațiilor și grupurilor de sprijin de peste hotare în situații de urgență.  Chiar dacă la prima vedere pare că site-ul este format doar din secțiuni precum Cere ajutor la comunitate, Informații utile sau Contacte utile, în partea dreaptă sus a platformei găsiți alte secțiuni, printre care Știri oficiale. Această secțiune ne poate direcționa la diferite articole ce se încadrează și acestea în categoriile de deasupra lor.

👉 https://romania.europalibera.org

Este site-ul Europa Liberă România ce cuprinde articole în diferite secțiuni pe care, surprinzător, le puteți găsi, dând tot mai în josul paginii. În partea de sus a paginii, în partea dreaptă mai exact găsim butonul de Newsletter unde doar introducând adresa de email puteți primi diferite materiale pe email. Lângă găsiți iconița pentru Media, unde apăsând pe aceasta găsim materiale video și audio. Iar ultima secțiune din partea de sus a platformei găsim și opțiunea de a accesa materialele audio sau podcasturile celor de la site. Mergând treptat în josul paginii găsim articole ce aparțin secțiunilor: Investigații și Externe, dar și date de contact și unde îi puteți urmări pe rețelele sociale. De asemenea pe site puteți găsi și un sondaj.

👉 https://www.roaep.ro/prezentare/

Este link-ul site-ului ce poartă numele Autoritatea Electorală Permanentă. Accesând acest site poți afla secțiunea ta de votare, ai acces la peste 56 de file virtuale pline cu articole, iar în partea superioară ai acces la anumite secțiuni, precum: Presa, Finanțare Partide, Acreditări.

Sinteză alcătuită de Mădălina Mihai. Dacă mai ai și alte recomandări de siteuri dedicate românilor ce locuiesc în străinătate, ni le poți trimite spre o atentă analiză și publicare pe site la contact@romaniadepretutindeni.ro. 

 

 

 

(Visited 36 times, 1 visits today)