Artista Aliona Munteanu va juca în luna martie într-o distribuție de zile mari, la Teatrul Duceppe de la Place des Arts din Montréal, după cum ne informează Otilia Tunaru, românca noastră stabilită în Montreal unde a deschis Școala Junimea adresata copiilor din comunitatea românească de acolo.

Să ne susținem artiștii, mergând la spectacolele lor! Piesa evocă o lume care s-a prăbușit nu cu mult timp în urmă, dar și – și mai presus de toate – o minciună pusă în aplicare pentru a păstra un ideal. Nu uitati, suntem condamnați să repetăm greselile istoriei dacă nu luăm bine aminte și nu știm, nu înțelegem istoria!”, spune Otilia.

Piesa reprezintă o frescă puternică, pe rând copleșitoare și incredibilă. Intitulată ‘’Eu, în ruinele roșii ale secolului’’ (Moi, dans les ruines rouges du siècle – Me, in the Red Ruins of the Century) piesa este inspirată din incredibila călătorie a lui Sasha Samar, un actor din Quebec de origine ucraineană.

’Nu m-au atras atât de mult nici prăbușirea blocului sovietic, nici discursurile lui Lenin, ci povestea intimă a lui Sasha. Tragedia lui familială, cu desigur întregul fundal al Istoriei, dar mai ales, odiseea unui om, singur, pierdut în ruine…” – Olivier Kemeid, autor și regizor.

Sasha însuși își joacă propria poveste, o dramă la scară mică ce este suprapusă peste cea mare, a unei Uniuni Sovietice în profundă schimbare. Și totul se întâmplă aici: misiunea lunară a lui Gagarin, Armata Roșie și serviciul militar, prăbușirea regimului sovietic și… Seria Hochei Century!”

Artista Aliona Munteanu este din Basarabia și a urmat cursurile liceului la Vaslui. A studiat la universitate la Iași și la București.

A obținut masterul la actorie în Canada, ţara în care e stabilită de 12 ani. Aliona Munteanu este protagonista emisiunii „Scrisori pentru Acasă” de la Radio Moldova, realizată de jurnalista Oxana Gherman Roşca.

Unul dintre proiectele de rezonanţă ale Alionei este „Ora poveştilor”, care deja de zece ani se desfăşoară în bibliotecile din Montreal, iar cel mai sensibil public, copiii, o aşteaptă cu drag să le împărtăşească poveşti frumoase şi interesante.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *