O româncă din judetul Iași a câștigat marele premiu la un concurs internațional de desen din Statele Unite ale Americii. Copila, în vârstă de 14 ani, se numește Emma Andreea Paveliuc și este elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Octav Băncilă” din Iași. Concursul la care a luat parte se intitulează „Afișe pentru pace”.

Adolescenta a luat parte la toate etapele concursului, începând cu cea locală până la faza națională.

Desenul ei a ajuns, ulterior, în etapa internațională, astfel încât dintre cele 650.000 de desene, au fost selectate 120, iar ieșeancă a câștigat. Tema ediției a fost „Lead with compassion”.

Eleva Emma Andreea Paveliuc este îndrumată la școala la care învață de profesoara Miea Grivnică.

Conform site-ului bzi.ro, fata își susține creația astfel:

M-am documentat foarte mult înainte de a realiza acest desen. Mai întâi, m-am gândit ce reprezintă pacea și ce anume unește mai multe națiuni. Eu sunt un fan al istoriei și m-am gândit să mă duc mai profund, în antichitate. Am ales să pornesc lucrarea de la o fată indiană, puternică spiritual, să fie mai vizibilă pentru ceilalți. Am continuat cu alte simboluri cu care ne identificăm ca oameni, cum ar fi ADN-ul, religia, serviciile de apărare, adevărații lideri care luptă pentru ceilalți și uneori ajung să ne salveze sau să se sacrifice pentru noi. Am ales Yin și Yang pentru că, în această lume, uneori, totul este opus, dar într-un anume echilibru. Totodată, am ales să aduc alături de aceste simboluri și steagurile lumii, unite între ele, ca un puzzle, pentru că doar împreună ne putem ridica, apăra și susține indiferent de situație” .

 

 

(Visited 223 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *