Ziua românilor de pretutindeni, sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, începând cu anul 2015, va fi marcată în acest an, într-un mod aparte. Cel puțin asta intenționează Departamentul pentru Românii de Pretutindeni care a anunțat deja organizarea mai multor evenimente dedicate acestei zile la București, în perioada 25-28 mai.  În acest sens, românii stabiliți dincolo de granițele țării sunt invitați să participe la activitățile culturale care vor fi programate în acea perioadă.
„Menținerea legăturii cu comunitățile de români din afara granițelor țării, întărirea identității lor etnice, culturale, lingvistice și religioase și recunoașterea importanței pe care statul român o acordă acestora reprezintă principalul obiectiv al acestui demers”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Persoanele care doresc să participe se pot înscrie completând un formular disponibil online până la data de 21 aprilie 2023.  Criteriul obligatoriu pentru înscriere este Articolul 1, alineatul 2 din Legea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, cu completările și modificările ulterioare.  Cheltuielile privind cazarea și masa, în perioada evenimentelor, vor fi asigurate de către organizatori. Cheltuielile privind transportul din țara de reședință la București și retur vor fi asigurate de către participant.
(Visited 703 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *