Start-Up Your Idea – Proiect gratuit prin care patru oameni de afaceri de top susțin ideile de afaceri ale românilor din Italia. Cum se fac înscrierile?
GRASP Milano, organizație care reunește profesioniști români din Peninsulă, lansează “Start-Up Your Idea” ediția a V-a, un proiect unic de mentorat gratuit aflat sub Patronajul Ambasadei României la Roma.
Se pot înscrie vorbitori de limba română, antreprenori sau aspiranți antreprenori care au o idee sau un plan de afaceri și vor să-și dezvolte propria afacere alături de profesioniști de top din România și Italia. Înscrierile se pot face până pe 15 ianuarie 2024.
Cum se va desfășura proiectul?
Proiectul se desfășoară în perioada 15-17 martie la Roma. Pe parcursul a trei zile, cei 16 participanți selectați vor putea testa viabilitatea ideii lor de afaceri alături de: Dragoș Chivu (Director General Digi Italia), Liviu Sima (co-Fondator, co CEO IT Genetics), Tudor Ilie (Fondator Dacia Plant, DVR Pharm) și Adela Vlad (Fondator Mentor for Success).
Cine poate participa?
Se pot înscrie cetățeni români sau din Republica Moldova, rezidenți în Italia, care fie au fondat deja o afacere, fie au o idee concretă și se află la începutul experienței de antreprenor. Nu există limită de vârstă. Studiile anterioare în domeniul economic nu sunt obligatorii. Ceea ce se urmărește în special la participanți este viabilitatea ideilor propuse și un puternic spirit antreprenorial.
Cum se fac înscrierile?
Candidații vor completa un formular de aplicație și vor trimite propriul CV.
Mai multe informații despre procesul de aplicație se găsesc la următorul link:
https://mygrasp.org/our-
Data limită a trimiterii candidaturilor este 15 ianuarie 2024.
Participarea este gratuită. Doar cheltuielile de transport și cazare sunt asigurate de către participanți, în modalitate autonomă.
Iată și invitația organizatorilor:
“Antreprenorii sau aspiranții antreprenori vor avea o ocazie unică să transforme gândurile în acțiune, să facă ca proiectul de suflet, aflat până azi “la sertar”, să prindă viață. Participanții vor lucra la ideea lor de afaceri alături de profesioniști români din țară și din Italia, care au creat de la zero afaceri de succes, care au inspirat sute de români și care gestionează bugete de milioane de euro.”
Care sunt beneficiile participării la proiectul “Start-Up Your Idea”?
Participanții vor avea acces la întâlniri de mentorat profesionist și personalizat cu români care au o experiență vastă în domeniul afacerilor.
E vorba de 4 profesioniști de top: antreprenori, manageri, directori financiari, care vor oferi sfaturi personalizate pentru a perfecționa ideile lor de afaceri.
Programul prevede workshop-uri interactive și sesiuni individuale cu mentorii pentru a-și maximiza potențialul. Participanții vor avea ocazia de a crea un impact semnificativ în domeniul vizat, în comunitatea noastră și dincolo de ea. Obiectivul e și acela de a crea o rețea de valoare.
Proiectul va fi inaugurat la sediul Ambasadei României în Italia, unde se va crea posibilitatea de a forma o comunitate alcătuită din oameni cu idei, pasiune și experiență în diferite domenii.
Despre GRASP Milano:
GRASP este o asociație apolitică care oferă profesioniștilor din rețea oportunități de networking, de dezvoltare profesională și personală, facilitând în același timp implicarea acestora în proiecte cu impact pentru România.
Printre proiectele propuse comunității de români de GRASP Milano, enumerăm:
• programul Mentorat pentru succes, în cadrul căruia profesioniști români din Italia oferă sprijin și orientare în carieră pentru elevi de liceu români
• Seminarii pro-bono de dezvoltare personală și profesională pentru membrii comunității
• Cercul Donatorilor, eveniment prin care se strâng donatii ce sunt apoi 100% îndreptate către organizații non-profit cu impact din Romania
• Harta activităților românești din Italia – proiect de susținere a afacerilor și activităților dezvoltate de către românii din Italia
Despre edițiile anterioare:
Proiectul “Start-Up Your Idea” este un proiect de succes dezvoltat de GRASP, ajuns la a cincea ediție. Pentru prima oară, el se adresează românilor din diaspora, mai precis din Italia, după ce edițiile precedente s-au desfășurat în România.
În cadrul edițiilor trecute, aspiranții antreprenori i-au avut ca mentori pe Roxana Damaschin-Ţecu (Co-fondator OilRight), Deneș Lenard (Fondator și Director & Client Service Webfoo), Mihai Marga (Fondator și Director de Creație Webfoo), Peter Barta (Fondator The Long Run) și Adrian Amariei (Manager Stealth SaaS și Counselor MIT Educational Council).
Proiectul a beneficiat, în edițiile trecute, de sprijinul unor parteneri principali importanți, precum BCR (prima ediție) sau Petrom (a două și a treia ediție).
2023Start-up-urile de succes înființate putem enumera: Beyond Dracula, Mercy Charity Boutique sau Asociația Vira. În urma ediției din anul 2012, Alina Ţiplea, interesată de antreprenoriatul social și sprijinită de Peter Barta, a înființat primul concept store caritabil din România – Merci Charity Boutique.