Ultimele cifre publicate anul trecut de Ministerul Român de Externe arată că 5,7 milioane de români s-ar afla în prezent în străinătate, anunță romaniaactualitati.ro.

În prezent, de pildă, în Germania, românii sunt cei mai numeroși cetățeni străini, potrivit datelor Biroului de Statistică din țara noastră. În perioada 2015- 2022, existau 900.000 de români stabiliți în statul german. Conaționalii noștri i-au depășit pe polonezi care se apropie ca cifră de numărul românilor și pe italieni care sunt undeva la 650.000.

Românii au devenit cei mai numeroși cetățeni străini în Germania, potrivit unor date ale biroului de statistică din această țară. Cifrele arată că în perioada 2015-2022, numărul conaționalilor noștri aflați în acest stat occidental s-a dublat și a ajuns la aproape 900.000. Românii i-au depășit astfel pe polonezi, aflați ca număr în imediat apropiere, dar și pe italieni, care sunt aproximativ 650.000.

Ultimele cifre publicate anul trecut de Ministerul Român de Externe arată că 5,7 milioane de români s-ar afla în prezent în străinătate.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *