S-ar putea ca numele celei despre care scriem în articolul de față să-ți sune foarte cunoscut. Aceasta cu atât mai mult cu cât ești părinte și citești cărți și articole despre parintingul actual, pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor tăi. Ei bine, Ioana Chicet Macoveiciuc este una dintre jurnalistele de modă veche, așa cum se autocaracterizează pe siteul personal, iar astăzi, este recunoscută ca scriitoare de carte pentru copii, în mod special. A fost reporter, redactor, a coordonat reviste cunoscute la noi în țară, iar din 2007 și-a lansat propriul site. Odată ce a devenit ea însăși mămică, subiectele au curs mai ales spre a forma deprinderi frumoase, un stil de viață sănătos și o dezvoltare de sine armonioasă.

Cărțile ei s-au vândut în mii de exemplare, iar astăzi, organizează evenimente pentru părinți, cel mai cunoscut fiind cel intitulat Caravana Educației. Îi place limba română și chiar în interviul acordat, spune cu simț de răspundere că va continua să scrie doar în limba natală. Aceasta cu toate că prințesa urbană, așa cum este cunoscută în mediul online, s-a stabilit, chiar anul acesta, împreună cu familia, într-o țară străină cum este Olanda. Mereu în cărțile mele sunt bunici, sunt excursii la țară, în pădure, este foarte multă mâncare tradițională, este muzică. Sunt foarte multe amintiri din perioada comunistă în care eu am copilărit. Sunt foarte legată și de familia mea, și de locurile în care am crescut, și de limba pe care o vorbesc și pe care o iubesc foarte mult. E limba în care o să scriu întotdeauna”, spune scriitoarea.

Departe de România, jurnalista și scriitoarea de origine română nu-și dorește o afirmare spectaculoasă în țara care a adoptat-o. Nu mi doresc să mă impun ci doar să mă integrez. Încerc să învat limba lor, ca să-i înțeleg și să pot comunica cu ei. Dacă se va deschide o oportunitate pentru a traduce cărțile mele în olandeză, mă voi bucura să fac asta pentru că atunci voi putea vorbi despre rădacinile mele și despre locurile de unde vin. Deocamdată, însă, chiar nu-mi doresc să ies în evidență. Vreau doar să fiu un om obișnuit ca toată lumea în orășelul acesta, să mă duc cu bicicleta după pâine și zilele să curgă așa liniștite. Mă bucur de asta.

 

Ioana Chicet Macoveiciuc, la vârsta păpușilor
Ioana Chicet Macoveiciuc, la vârsta păpușilor
Coperta cărții "Ziua in care la capatul celalalt al iubirii n-a mai fost nimeni"
Coperta cărții „Ziua in care la capatul celalalt al iubirii n-a mai fost nimeni”

Cu Ioana Chicet Macoveiciuc am stat de vorbă despre jurnalismul practicat de ea câtă vreme a locuit în țară, despre presa zilelor de azi, despre cariera de scriitor, despre evenimentele pe care le face, dar și despre viitoarele proiecte editoriale. Vă invit să urmăriți întregul interviu realizat pe platforma Zoom. Vă asigur că o veți îndrăgi pe prințesa urbană pentru vibe-ul pozitiv pe care îl emană, pentru căldura și sinceritatea discuției.

Sursă foto: Facebook: Prințesa urbană

 

 

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *