Romaniadepretutindeni.ro este o provocare pentru copiii-reporteri ai redacției Buzz. Din echipa siteului dedicat românilor care locuiesc în Diasporă, fac parte reporterii Buzz Ioana Ivaș (13 ani), Mădălina Mihai (14 ani), Iustinian Murariu (12 ani), Ioana Crăinciuc (17 ani), Maria Macsim (14 ani), Maria Cristescu Gârz  (12 ani) și Diana Timofte (17 ani). Ei sunt juniorii echipei, cei care ajută la documentarea materialelor pentru site, realizarea articolelor și reportajelor, atât din punct de vedere al editării textelor, cât și al editării video. ZiaruL Buzz este o publicație lunară, tipărită ce apare de 11 ani la Botoșani. Copiii care fac parte din această redacție au pe lângă acest ziar, și micuța lor televiziune online, dar și diferite podcasturi pe care le realizează.

Copiii sunt sprijiniți și îndrumați de jurnalistul Doru Ionescu, editorul video, Bogdan Sterpu și coordonatorul micilor reporteri, Ioana Matfeev. Siteul Romaniadepretutindeni.ro s-a născut la ideea lui Doru Ionescu, care avea în plan ideea încă din 2010, când a început să intervieveze români stabiliți dincolo de granițele țării, adunând peste 200 astfel de interviuri.

Colaborarea cu redacția Buzz are atât scop didcatic pentru copiii-reporteri ai ziarului Buzz, cât și pentru micuții talentați din afara granițelor care își doresc să devină ei înșiși corespondenți ai comunităților de români în care trăiesc.

Mai jos un video despre intențiile, entuziasmul copiilor legat de acest nou proiect. Un video la care ei au fost și protagoniști, și reporteri, și cameramani.

 

(Visited 187 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *