Românca Ioana German stabilită din 1997 la Montreal, alături de soțul și fiica ei, revine anul acesta în țară cu o serie de concerte adresate publicului de aici. Aceasta a înființat corul La Muse și conduce în Canada asociația „La muse heritage  musicale” pentru promovarea muzicii culte, în special a celei clasice românești. A colaborat cu artiști români și canadieni, iar concertele pe care le organizează sunt în memoria tatălui ei, fost director al casei mureșenilor din Brașov. „Eu cu tatăl meu am lucrat la Casa Mureșenilor unde el era directorul muzeului. Ani de zile am lucrat acolo cu el, am fost în toate proiectele de muzică. Moartea lui a fost pentru mine un punct de decizie definitiv.”

 

Fotografii: Facebook.com/Ioana German

Anul acesta, Ioana German revine în țară cu o serie de concerte pe care le va organiza în mai multe locuri prin asociația sa, La muse Heritage, acestea având ca scop diversitatea culturală.

Concertele vor avea loc asfel:
Sibiu – 10 iunie
Blaj – 12 iunie
Sighișoara – 15 iunie
Brașov – 18 iunie

Fotografii: Facebook.com/Ioana German

Ultimele turnee organizate de Ioana German în România s-au desfășurat în anii 2013 – 2014, în mai multe orașe, ocazie cu care a prezentat creații ale unor compozitori canadieni și români. „Coriștii sunt extrem de bucuroși să împartă aceste momente, să ofere publicului român ocazia de a cânta pentru publicul din România, în românește. A fost un lucru care i-a motivat extraordinar de mult. A fost pentru mine o experiență minunată de a fi alături de acești oameni care își doresc atât de mult să sublinieze diversitatea culturală. Este punctul principal al motivației pentru care eu organizez toate concertele.”

 

 

 

 

(Visited 199 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *