Jurnalistul român, stabilit în Canada, Raul Dudnic, a realizat în anul 2007 un documentar inedit datorită poveștii descoperite. Este vorba despre povestea de dragoste dintre regina Maria și primul ambasador al Canadei la București, Joe Boyle. Intitulat The Hero and the Queen (Eroul şi Regina), filmul este rodul a cinci ani cercertări în arhivele din România și Canada și explorează legătura celor două personaje spectaculoase pentru istoria celor două popoare.
În interviul acordat siteului nostru, Raul Dudnic povestește despre implicarea sa ca jurnalist și scenarist deopotrivă în realizarea acestui important documentar, despre succesul filmului, despre jurnalismul pe care îl practică în Canada și despre cum simte România astăzi.

Raul Dudnic a fost folkist şi chitarist bas în grupurile timişorene optzeciste (culminând cu Abra şi Cargo). Împreună cu iubirea vieții sale, Sonia, pe care a cunoscut-o în România, s-a stabilit tocmai în Canada. A continuat să cânte cu grupuri formate cu alţi muzicieni români.Și-a continuat şi meseria în care se specializase încă de acasă, aceea de ziarist.

În 2020, Dudnic a fost recompensat de Canadian Ethnic Media Association (CEMA) cu Premiul pentru Televiziune. La opt ani după filmarea TVR Internaţional de la Toronto, Raul a reuşit să lanseze discul său „Afridisimona”, portretul său având editat acum şi videoclipul „Poveste de dincolo”.
Un articol despre Raul Dudnic puteți citi aici.
(Visited 71 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *