Ziua de 2 Aprilie 2022- Ziua Internațională a cărții pentru copii a fost marcată la Scoala de Limba Romana Dacia din Atena. Elevii prezenți la cursuri au primit informații despre însemnătatea acestei zile, au urmărit înregistrări și au împrumutat cărți din biblioteca școlii pentru a le citi în cursul săptămânii.
În fiecare an, în ziua de  2 aprilie, care reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internaţională a cărţii pentru copii, pentru a insufla copiilor dragostea pentru citit şi pentru a canaliza atenţia spre cărţile pentru copii.
Marcarea acestei zile este o iniţiativă a Consiliului Internaţional al Cărţilor pentru Tineri datând din anul 1967. În fiecare an, o reprezentanţă naţională a Consiliului are oportunitatea de a fi sponsorul internaţional al Zilei cărţii pentru copii.
Acest stat alege o temă şi invită un scriitor din ţara gazdă să adreseze un mesaj copiilor din întreaga lume şi un ilustrator renumit să facă un poster care să ilustreze tema aleasă.
Aceste materiale sunt folosite pentru a promova cărţile şi cititul, prin întâlniri cu autori şi ilustratori, concursuri de scriere, organizarea de activităţi şi evenimente în şcoli, biblioteci etc.
(Visited 48 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *