În perioada 4-12 noiembrie, la Seattle, va avea loc cea de-a X-a ediție a festivalului de Film Românesc. Evenimentul se va desfășura ( 4-5 noiembrie) la SIFF Uptown Cinema, așa cum s-a întâmplat până în anul pandemei, iar weekendul următor la Northwest Film Forum.

Început în 2014 cu scopul de a aduce cinematografia românească publicului din Seattle, festivalul s-a adaptat și a înflorit de-a lungul anilor. A trecut peste pandemie, datorită unui public loial transformând evenimentul într-un program virtual. Anul acesta continuă să se bucure de un format hibrid, cu o selecție online disponibilă în SUA și proiecții în persoană la SIFF Cinema Uptown și Northwest Film Forum.

Tema de anul acesta „One Eye Laughing, One Eye Crying” trimite la prima ediție din 2014 – dualitatea spiritului românesc care o propulsează înainte în ciuda greutăților constante. Primul an a cunoscut un succes copleșitor în urma unui efort de mobilizare a comunității românești din Seattle.

Fiecare ediție a adus producții premiate din România și Europa de Est, oferind o platformă regizorilor viitori și consacrați deopotrivă.

Programul de anul acesta va cuprinde filme apreciate de critici și filme proaspăt lansate, cu invitați speciali din România.

Detalii aici.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *