O tânără româncă este recunoscută pe plan internațional pentru lucrările sale făcute în format digital. Aceasta face NFT-uri, clădiri în Metavers și haine digitale.

Tammy Lovin este o tânără ce lucrează în domeniul artei digitale și a avut șansa să își expună lucrările de trei ori în Time Square, în Beijing, în Miami ș.a.m.d.  Absolventă a cursurilor de Product design din cadrul facultății de arhitectură „Ion Mincu” din București și cu un master în același domeniu cu aplicabilitate în materiale practice, precum ceramică, sticlă și metal, Tammy a mai lucrat ca designer industrial în echipa celor de la Bitdefender și a lui Karim Rashid din New York. Artista s-a întors apoi, în România unde a pornit mai multe business-uri, iar mai târziu, tânăra și-a lansat propiul ei site de unde oamenii din toate colțurile lumii îi pot cumpăra lucrările digitale.

Cum a descoperit Tammy arta digitală?

Artista a descoperit arta digitală, în primul an de facultate, când a aflat ce înseamnă 3D. La Arhitectură a învățat primele unelte 3D și softuri, fie că erau de tip cut pentru arhitectură sau pentru modelare 3D. Pe vremea aceea, se pregătea să fie un designer industrial, adică o combinație între estetică și inginerie. „Cumva arta digitală pe vremea aceea nu era văzută neapărat ca artă, ci mai degrabă ca o planșă randată care avea un scop ulterior de a prezenta produsul unui client, unui brand sau în cadrul facultății, la cursul respectiv. Mi s-a părut dintotdeauna super să poți folosi un soft digital și să-ți pui ideile în practică”, a declarat tânăra.

Pentru Tammy  tot ce a învățat în facultate a ajutat-o să înțeleagă ceea ce știe azi. „Nu aveam niciun fel de experiență anterioară, dar prin faptul că mi le-a predat cineva la facultate m-a ajutat foarte mult să pot să am un start super organizat în acest domeniu, deoarece când te apuci singur și faci tutoriale nu prea vei știi de unde să începi. Bineînțeles, există tutoriale pentru începători, doar că e puțin diferit când îți explică un om și poți să întrebi, să ai o interacțiune.”

Din punctul de vedere al tinerei, arta digitală înseamnă orice fel de activitate care combină tehnologia cu arta, tot ce înseamnă augmented reality, virtual reality și toată umbrela de subtended reality, și implicit aplicabilitățile tuturor device-urilor noi care există. Mai mult decât atât, tot artă digitală înseamnă și  tot ceea ce creează în zona de Metaverse, adică assed-ul pentru diverse Metaverse-uri care sunt de tip galerii sau de tip interacțiuni, dar și partea de digital fashion care e o aplicabilitate și care îmbină tot ce înseamnă fashion-ul din zona digitală.

„Îmi place mult să creez în VR”

Tammy Lovin a explicat că modul ei de lucru în realizarea unei lucrări începe mai întâi cu o schiță pe care o poate face, atât pe tabletă, cât și pe hârtie, iar mai apoi încearcă să traseze un flux de lucru care să includă o linie cronologică eficientă pentru ea. „Având o paletă foarte largă de unelte pe care le folosesc, trebuie să mă hotărăsc care este cel mai scurt și mai eficient drum, dar eu tot timpul am în calcul să-mi și placă procesul, deoarece de multe ori aleg să ajung la un rezultat printr-un software care necesită mai multă muncă în el ”, a declarat tânăra.

Artista a mai spus că îi place să creeze în VR deoarece periodizează foarte mult cum se simte în timp ce lucrează la un proiect, nu doar cel mai scurt drum sau cel mai eficient: „Până la urmă tot trebuie să faci ceva cu acel assed al tău digital să-l transformi, cumva tot ajungi în calculator înapoi cu el, dar mie personal îmi place să-l fac în VR și atunci îmi pun casca pe cap și cu controller-rele desenez”.

NFT, clădiri în Metavers sau haine în format digital?

Tânăra artistă crede că cele mai ușoare de realizat sunt NFT-urile pentru că orice text, poză sau video pot fi un NFT, iar acestea pot fi asociate la o sursă de date care au un feed în timp real și acele date, la rândul lor, interacționează cu grafica din acele NFT-uri în timp real. „Să zicem că aș avea câteva nivele ale acelui NFT, vizual vorbind, unde aș avea de exemplu un copac cu frunze, iar frunzele acelui copac își schimbă culoarea în funcție de temperatura de afară dintr-un loc anume de pe pământ pe care l-am selectat să fie asociat cu acel NFT”, a declarat Tammy.

Aceasta a mai spus și câte ceva despre realizarea clădirilor în Metavers care trebuie să fie făcute automat în 3D: „Trebuie să intri puțin și în zona de game engine și să ai cunoștiințe care sunt ceva mai specifice pentru că în momentul acesta uneltele online nu sunt super optimizate sau intuitive, ele sunt foarte nișate și nu sunt chiar abordabile de către toată lumea, dar aceste lucruri se schimbă efectiv văzând cu ochii”.

În curând, pe YouTube Televiziunea adolescentilor, va apărea și un reportaj video mai amplu pe care îl pregătim despre tânăra artistă.

(Visited 225 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *