Black Swan (2010), The Martian (2015), Capcana (2018), Monday (2021) – acestea sunt câteva dintre filmele în care a jucat îndrăgitul actor originar din România.

Sebastian Stan s-a născut la 13 august 1982 în Constanța, România. A plecat din țară la vârsta de 8 ani, părinții lui fiind divorțați, la Viena, alături de mama lui, pianistă. Aceasta se recăsătorește, iar patru ani mai târziu, Sebastian se mută în America alături de mama sa și soțul ei.

Primul rol l-a obţinut la vârsta de 10 ani, dar intrarea triumfală în lumea cinematografiei a fost mai târziu, după ce a jucat în serialul american Gossip Girl. A urmat pelicula Black Swan, alături de Natalie Portman şi în 2011 a intrat în pielea personajului Bucky Barnes în Captain America – blockbuster-ul care avea să îi aducă faima mondială. În Captain America – Civil War a avut chiar câteva replici în româneşte, scena fiind plasată în București unde personajul său, James “Bucky” Barnes, cumpără din piață câteva prune.

A jucat alături de actori ca Matt Damon în filmul de ficțiune Marțianul (2015) cu șapte nominalizări la Oscar; Nicole Kidman în Capcana (2018). Și-a dezvoltat simțul actoricesc în Gossip Girl, Kings, Once Upon a Time, Political Animals.

Rolul pe care Sebastian l-a avut în mini-seria Political Animals i-a adus o nominalizare la Critics’ Choice Television Award pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un film/mini-serie.  De asemenea, el a mai fost nominalizat pentru cel mai bun actor secundar și în filmul I, Tonya!, în cadrul Globurilor de Aur.

Black Swan (Lebăda neagră)

Lebăda neagră este un film american psihologic, un thriller din 2010 regizat de Darren Aronofsky cu Mila Kunis, Vincent Cassel și Natalie Portman în rolurile principale. Acțiunea are ca punct central o producție a baletului lui Ceaikovski, Lacul Lebedelor, de către o companie de balet din New York. Producția necesită ca una dintre balerine să-și asume atât rolul lebedei albe, caracterizată prin inocență și fragilitate, rol care i se potrivește perfect Ninei (Portman), cât și acela al lebedei negre viclene și senzuale, atribute care o descriu mai degrabă pe rivala acesteia, Lily (Kunis). Nina este copleșită de presiunea competiției pentru rolul principal, își pierde și ultima fărâmă de rațiune și cade pradă mâniei.
trailer:

The Martian (Marțianul)

The Martian, o producție 20th Century Fox distribuită în România de Odeon Film, prezintă misiunea astronautului Mark Watney (Matt Damon) pe planeta Marte. Acesta este considerat mort după ce este surprins de o furtună de nisip și se pierde de echipa sa. Dar Watney supraviețuiește și se trezește singur pe o planetă ostilă având la dispozitie câteva provizii, astfel că trebuie să dea dovadă de ingeniozitate pentru a supraviețui ca să găsească o cale să ia contact cu cei de pe Pământ pentru a le spune că este viu. Următoarea misiune pe Marte ar putea avea loc abia peste patru ani.

Gossip Girl

Gossip Girl (în română Gossip Girl: Intrigi la New York) este un serial american pentru adolescenți bazat pe volumele  cu același nume, scrise de Cecily von Ziegesar. Serialul a fost produs de Josh Schwartz și Stephanie Savage și a avut premiera pe postul de televiziune THE CW în data de 19 septembrie 2007. Evenimentele din luxosul Upper East Side al Manhattan-ului sunt povestite pe un blog de „Gossip Girl”, personaj neidentificat în serial, vocea fiind a actriței Kristen Bell. Serialul începe cu reîntoarcerea Serenei van der Woodsen (Blake Lively) din misterioasa ședere la o școală din Connecticut. Blair Waldorf (Leighton Meester), pe care autoarea o descrie ca fiind regina dintr-un joc de șah, este vechea prietenă și rivala ocazională a Serenei, dar și Regina Albină (Queen Bee) a scenei sociale din Liceul Constance Billard.

Captain America

Căpitanul America: Războinicul iernii (titlu original: Captain America: The Winter Soldier) este un film american din 2014 regizat de Anthony și Joe Russo. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Chris Evans, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Frank Grillo, Emily VanCamp, Hayley Atwell, Robert Redford, Samuel L. Jackson, Joss Whedon, Anthony Russo și Joe Russo.

La doi ani după bătălia din New York, Steve Rogers lucrează în Washington D.C. pentru agenția de spionaj S.H.I.E.L.D. aflată sub conducerea lui Nick Fury, în timp ce se adaptează la societatea contemporană. Rogers și agentul Natasha Romanoff sunt trimiși cu echipa anti-teroristă a S.H.I.E.L.D. numită S.T.R.I.K.E., condusă de agentul Brock Rumlow, să elibereze ostaticii la bordul unei nave S.H.I.E.L.D. din mâinile lui Georges Batroc și mercenarii săi. În timpul misiunii, Rogers descoperă că Romanoff a a primit o altă sarcină: să extragă date de la computerele navei pentru Fury. Rogers se întoarce la Triskelion, sediul S.HI.E.L.D., pentru a discuta cu Fury și este informat despre Proiectul Insight: trei transportatoare legate de sateliții de spionaj, concepute pentru a elimina în mod preventiv amenințările. Neputând decripta datele recuperate de Romanoff, Fury devine suspicios cu privire la Insight și îi cere seniorului S.H.I.E.L.D. oficial Alexander Pierce să amâne proiectul.
trailer:

În urmă cu 3 ani, actorul a dat un interviu pentru Europa FM, la radio, alături de Andreea Esca unde a răspuns la multe întrebări și curiozităti.
interviul:

 

(Visited 324 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *