Pe data de 17 martie, începând cu ora 19.00 (ora 20.00, ora României), va avea loc a șaptea ediție a unui seminar intitulat ‘‘IDEEuropa – Discuții despre Europa de mâine’’, organizat de Liga Studenților Români din Străinătate – LSRS Italia (LSRS).
Evenimentul își propune să răspundă la o serie de întrebări precum în ce fel a evoluat fenomenul migrației românilor în Italia, care va fi viitorul lor în diaspora? Și asta în contextul în care s-a remarcat că încă există obstacole în procesul de integrare, precum cele la nivel politic și instituțional. În baza ultimelor evidențe statistice din 2021, românii din Italia depășesc milionul, reprezentând cea mai mare comunitate străină de pe Peninsulă.
Cea de-a șaptea ediție  ‘‘IDEEuropa – Discuții despre Europa de mâine’’ este organizată prin contribuția tinerilor Bianca Mihaela Vasile – fostă coordonatoare LSRS și Andrei Iacob – cercetător social care au contribuit direct la redactarea cărții ‘Radici a metà. Trent’anni di immigrazione romena in Italia’, realizată de IDOS, prin intermediul Insitutului de Studii Politice ‘S. Pio V’.

Pentru a participa trebuie accesat linkul  https://uniroma1.zoom.us/j/83655391799…

Această ediție va fi moderată de Simona Fabiola Gîrneață – Coordonator LSRS Italia și Daniela Călugărul – Vice Director Departament Proiecte. Evenimentul se desfășoară
sub patronajul Ambasadei Române la Roma.
(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *