Sâmbătă, 19 martie, va avea loc o nouă activitate culturală între românii din țară și cei din Grecia. Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Asociația Interculturală Româno-Elenă „DACIA” Atena, Grecia – Școala Internațională de Limba Română Dacia Atena și Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” Iași vor organiza pe platforma Zoom, începând cu ora 17:00, activitatea  Călătorie în amintirile lui Ion Creangă – 185 de ani de la nașterea marelui Povestitor. Aceasta face parte din proiectul educațional transfrontalier Lectura românească fără frontiere.
Proiectul vizează intensificarea schimburilor cultural-educative cu românii din diaspora, promovând limba și literatura română, încurajând cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești alături de completarea referințelor din operele clasice ale literaturii române. Activitățile proiectului se adresează, în special, publicului tânăr, adică elevilor cu vârste între 7-16 ani.
Activitatea va marca 185 de ani de la nașterea lui Ion Creangă.
Vor fi prezenți pe platforma Zoom la această activitate voluntarii bibliotecii cu înregistrări despre și cu fragmente de lectură sub semnătura, Ion Creangă, elevii de la Școala de Limba Română, Cultură și Civilizație Dacia, Atena, Grecia și elevii de la Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” Iași, România alături de profesori și bibliotecari.
(Visited 206 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *