Proiectul „Caravana UNATC pentru românii de pretutindeni” derulat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu UNATC și Administrația Prezidențială a fost tema discuțiilor în cadrul unei întâlniri cu Excelența Sa, Stefan Tomasevic, ambasadorul Republicii Serbia în România ce a avut loc pe data de 18 ianuarie. Au mai participat Secretarul de stat Gheorghe-Florin Cârciu, alături de Mihai Șerban, directorul general al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și Liviu Lucaci, rector al UNATC I. L. Caragiale. 
„Ne bucurăm să vă anunțăm că proiectul nostru va ajunge în luna martie în Serbia!  Pe parcursul a 10 zile, caravana se va opri la diferite școli de pe teritoriul Serbiei și va invita copiii la joacă. Toți elevii școlilor se vor putea amuza la diverse ateliere de jocuri teatrale destinate învățării limbii române, vor participa la o serie de spectacole de teatru, vor avea șansa de a călători prin intermediul realității virtuale în cele mai frumoase locuri din România, vor cunoaște cultura românească prin intermediul tehnologiilor creativ moderne și se vor bucura de momente interactive alături de actorii UNATC.”, susțin reprezentanții Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
De asemenea, în cadrul proiectului vor fi distribuite materiale didactice precum Gramatica prin jocuri teatrale, Mitologia românească prin jocuri teatrale, Jocuri teatrale. Manuale pentru clasele 0-IV, V-VIII și IX-XII, pentru a se asigura  o continuitate a proiectului, dar și a procesului interactiv de învățare a limbii române.
Precizăm că scopul proiectului este facilitarea reîntâlnirii copiilor cu limba și cultura României, teatrul putând face să dispară granițele dintre tineri, prejudecățile și întărește dragostea față de limba țării pe care o numesc ”acasă”.
(Visited 52 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *