O tânără din Botoșani care s-a stabilit de circa cinci ani în Anglia și continuă visul început în România. Fostă jurnalistă în orașul natal, Cristina Guraliuc conduce acum în Țara Galilor propria sa afacere, respectiv proiectul ”Căsuța poveștilor” pe care l-a început când încă locuia acasă.

Cristina ne-a povestit despre ideea afacerii pe care o manageriază cu tact, pricepere și răbdare multă.   ”Am început să scriu cărți personalizate de când eram mică. Dar de când m-am mutat în Anglia, mi s-au deschis foarte multe uși, pentru că aici sunt sprijiniți foarte mult antreprenorii și asta mi-a dat posibilitatea să visez. Acum fac cărți personalizate pentru copii, fac și tot felul de activități creative  și recreative pentru copii, îi ajut să creeze povești”, spune Cristina.

 

Sursa principală de inspirație a fost chiar fetița ei. ”Ilinca m-a inspirat în realizarea proiectului cu cărțile personalizate. Ilinca, fetița mea, care are acum aproape șase ani. Știu că foarte multe mame se regăsesc și își caută ceva care să le aducă bucurie când cunosc această calitate, e tranziția aceea între a fi femeie și a deveni mamă. Cu mine s-a întâmplat la fel. Ilinca era micuță, plângea mult, i-am cântat, i-am povestit, i-am pus tot felul de sunete, n-a funcționat. Eram frântă și atunci am inventat o poveste și pe masură ce i-o ziceam, a adormit. Am scris-o apoi și mi-am dat seama că personajul principal al poveștii este de fapt Ilinca”.

Plecată de puțin timp de acasă, Cristina spune că încă nu simte tărămul lui Shakespeare ca aparținându-i. ”Sufletește, nu mi-am găsit încă locul, sunt între două lumi. Nu sunt nici aici, nici acolo, sunt pe un drum bun cred”.

Cristina Guraliuc, în dialog cu reporterul Buzz, Maria Niță
Cristina Guraliuc, în dialog cu reporterul Buzz, Maria Niță

Botoșăneanca ce, astăzi, scrie și produce cărți personalizate cu povești pentru copii, spune că jurnalismul pe care l-a simțit ea dintotdeauna și pe care l-a părăsit odată cu plecarea ei în Anglia,  e totuși în strânsă legătură cu ceea ce face acum. Mie când eram jurnalist, îmi plăcea să scriu povești și am apreciat la fostul meu sef că deși trebuia să scriu și știri, mă lăsa să scriu și povești. Dacă aveam o idee, mă lăsa s-o duc la capăt și așa scriam despre oameni. Reportajele povești -ăsta e jurnalismul pe care l-am visat eu.

Pentru micii reporteri, astăzi, colaboratori ai platformei Romanidepretutindeni.ro, Cristina spune: „Vreau mult să nu-și piardă visul pe care îl au. Dacă vreți să fiți oricine de la radio sau televizior, munciți pentru asta, faceți asta, păstrați-vă visul. Eu când am pornit, lumea spunea că sunt nebună că vreau să fac reportaj narativ, că e un gen mort și uite că acum e peste tot și ma refer la storyteling”.

Reporter: Maria Niță

Redactor: Ioana Matfeev

Sursă foto: Facebook Cristina Guraliuc și Căsuța poveștilor

 

(Visited 70 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *