Actrița româncă de film, radio, scenă, televiziune și voce, Maia Morgenstern va juca, la Montreal, pe 5 februarie, în piesa “O poveste adevărată”. Piesa va avea loc începând cu ora 18:00, în Vanier College Auditorium, unde românii stabiliți acolo vor avea ocazia să se întâlnească cu celebra actriță.

Maia Emilia Ninel Morgenstern s-a născut în data de 1 mai 1962, la București într-o familie evreiască și a studiat la Academia de Teatru și film din 1981 până în 1985. Începutul carierei actriței a avut loc în 1983, când a jucat în filmul „Prea cald pentru luna mai”. Dar rolul ce i-a adus cea mai multă faimă a fost personajul Nela din filmul „Balanța”. Astfel, actrița a primit titlul „Steaua de mâine”, obținând totodată și prestigioasa distincție a Academiei Europene de Film, premiul Felix.

După ce a obținut premiul „Felix” a urmat doi ani la Teatrul Evreiesc de Stat și din 1990, când a plecat de acolo, până în prezent, a jucat la Teatrul Național din București. Într-un interviu acordat publicației „A7TV” aceasta spune: “Cunoșteam Teatrul Evreiesc de Stat. Mă mai duceau părinții. Îmi plăcea. Era vesel, colorat, strălucitor. Muzical. Se cânta, mai ales… se cânta și se dansa. Și aveau și stroboscop. Și glob din ăla strălucitor, care se învârte, cum aveau numai la discotecă. Da’ eu la discotecă n-aveam voie. La teatru, da. Era frumos. Și „telefoanele” alea, unde ascultai traducerea în limba română, iar la urmă, VOCEA – o voce catifelată – îți spunea: „Urmăriți, vă rog, jocul actorilor!”. Era frumos.”

Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din „Îngerul albastru”, numit și „Der Blaue Engel”, sau Kathleen Hogan în „Park Your Car in Harvard Yard”, Morgenstern ajungând să fie printre singurele actrițe românce care să ia parte în cinematografia străină.

(Visited 165 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *