Ziua poetului Mihai Eminescu a fost marcată în Grecia. Pe data de 15 ianuarie, elevii prezenți la cursurile Școlii de Limba Română „Dacia” din Atena au marcat Ziua Culturii Naționale, precum și împlinirea a 172 de ani de la nașterea marelui poet național, Mihai Eminescu.
Elevii au vizionat proiecții video despre viața lui Eminescu, precum și despre importanța cunoașterii culturii naționale, au recitat poezii din volumele lui Eminescu, au realizat fișe de lucru, rebusuri, precum și activități practice.
„Toate acestea vor rămâne în mintea și în sufletul elevilor noștri, care aduc mai multă dragoste și interes pentru cultura românească, respect, cunoaștere și responsabilitate”, susțin organizatorii.
Lecția “Ziua culturii naționale. Cu Eminescu în suflet și în lumină”  a fost desfășurat sub coordonarea doamnei profesor Stela Țîru, în cadrul activităților de Cultură și Civilizație Românească, care se realizează în fiecare sâmbătă, între orele 17.30-18.30, pe platforma Zoom.
Și cei mai mici l-au omagiat pe Mihai Eminescu de ziua lor. Grupa Românașilor din cadrul Școlii de Limba Română Dacia din Atena, sub atenta îndrumare a doamnei educatoare Cristina Pintilie, au marcat, pe data de 15 ianuarie Ziua Culturii Naționale, ziua marelui poet Mihai Eminescu. Au desfășurat activități de memorizare a poeziei ”Somnoroase păsărele”,  au vizionat materiale informative, precum și lucrări practice.
Sursă foto: Facebook: Asociaţia Interculturală Româno-Elenă DACIA
(Visited 38 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *