Unul dintre subiectele abordate în emisiunea „Emigrant.ro” de la Metropola TV difuzată, vineri după amiază, a fost despre lansarea site-ului Romaniadepretutindeni.ro. Invitat prin Skype a fost jurnalistul Doru Ionescu, cel care coordonează proiectul mai sus amintit. Doru a explicat intențiile echipei care dezvoltă platoforma amintită, una formată într-o mare măsură din tineri jurnaliști.

Ideea e de a pune în legătură comunitatea românilor din străinătate. Mi-am dorit foarte mult un site care să adune la un loc o lansare de carte de la Sydney cu o școală românească de la Montreal și cu un concert din Spania, daca vreți. Ideea a așteptat ani de zile până am găsit un grup de tineri jurnaliști Buzz care au activitate tot timpul anului. Sunt din Botoșani ei, elevi între clasa a V-a și a 12-a. Suntem mai mulți traineri care mergem, vara, într-o tabără acolo și îi instruim. Facem emisiuni, filme, bloguri Ei au și în ziar al lor, printat la Botoșani. Au îmbrățișat ideea și trebuie să recunosc că e mult mai simplu să tragem la aceeași căruță mai mulți decât să te apuci de unul singur. Ei vin cu subiecte, propun, e o efervescență frumoasă acolo. Nu știu să mai existe un club ca acesta, care face acum 11 ani de activitate. Sunt recunoscuți în zonă”,a spus Doru Ionescu.

Doru  accentuat că site-ul este unul cultural, social, și nu politic.

Despre ceea ce lipsește românilor plecați peste granițe, Doru Ionescu a spus:  „Le lipsesc foarte multe, dar  spiritual. Ei stau foarte mult pe posturile de televiziune din România. Ei sunt foarte bine acroșați acolo. Mulți dintre muzicieni de-aici  nu s-au dus să cânte acolo, ca să-și salveze viața, familia. Au căutat un nou început. Unii au rămas în muzică, alții au schimbat domeniul,  au păstrat muzica drept hobby. Exceptând dorul de țară, ei se simt foarte bine că dacă nu le era bine, e întorceau. Sunt unii care au pornit acolo cariere fără să se fi gândit că vor ajunge muzicieni„, a adăugat Doru.

Doru Ionescu a realizat până acum peste două sute de emisiuni cu muzicieni români stabiliți dincolo de granițele țării.

Puteți urmări emisiunea aici.

 

 

 

(Visited 78 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *