Ce este Buzz? Un ziar scris de copii și adolescenți, dacă ar fi să dau cea mai scurtă definiție. Este, însă, mai mult decât atât. Este o redacție a copiilor înființată în anul 2011 la Botoșani în cadrul căreia se realizează un ziar scris, tipărit, lunar, se fac emisiuni la televiziunea adolescenților pe Youtube, podcasturi pe platforma soundcloud.com/Vocea Buzz. Anual, copiii din redacția Buzz au parte, pe timpul verii, de o tabără de jurnalism intitulată Ai noștri tineri la care participă profesioniști din Televiziunea Română și Radio România Actualități.  Tot vara, copiii se bucură de un concurs de jurnalism dedicat orașului în care trăiesc în cadrul căruia învață să facă echipă, să realizeze un reportaj de televiziune, de radio sau scris, merg singuri pe teren, își aleg tot pe cont propriu, subiectul și la final, sunt premiați. Activitatea redacțională este una cotidiană, copiii având posibilitatea să înțeleagă exact cum își desfășoară munca un jurnalist. Ei organizează evenimente, campanii sociale, de mediu, participă la evenimentele orașului, colaborează cu organizații și instituții ale statului, iar toate acestea îi ajută în formarea și dezvoltarea lor.

În prezent, redacția Buzz își construiește propria rețea de corespondenți, dorind să găsească în toată țara copii talentați, dornici de cunoaștere, precum și de a susține și cultura și tradiția altor locuri din țară. A-i lăsa pe copii să cunoască locurile frumoase ale României, oamenii talentați ai țării, cultura neamului nostru reprezintă poate primul și cel mai important pas într-o educație aleasă a tinerei generații. Cei interesați să devină corespondent Buzz pentru județul lor, pot scrie un email la contact@telebuzz.ro. E suficient un mesaj de motivare sau chiar un prim articol /o compunere scris/ă despre un loc din localitatea sa.

Odată cu lansarea siteului Romaniadepretutindeni.ro, pentru redacția Buzz s-a deschis un orizont nou, o cale spre a descoperi copii talentați și în comunitățile de români ce trăiesc dincolo de granițele țării.  Buzz poate oferi pregătirea jurnalistică necesară via Zoom sau Gmeet, astfel încât copilul să devină un corespondent al evenimentelor cu suflet românesc ce au loc în țara în care trăiește. Împreună putem dezvolta un proiect conceput strict pentru educația tinerei generației. Iar ei, micii noștri jurnaliști, vor învăța nu doar să-și promoveze locurile în care trăiesc, să iubească valorile românești, ci vor dobândi și abilități de comunicare scrisă și verbală, vor întâlni oameni care contează în formarea lor intelectuală, vor crește cu interes pentru frumos, valoare, tradiții, istorie, oameni deosebiți. Dă-ne un semn dacă reprezinți o asociație ce are în grijă educația copiilor din diasporă sau dacă ai cunoștințe astfel de organizații ori oameni. Ne poți scrie la contact@telebuzz.ro.

 

Redacția Buzz poate fi găsită pe:

Siteul – www.telebuzz.ro

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/MiciiReporteri

Pagina de Facebook Tabăra de jurnalism Ai noștri tineri:  https://www.facebook.com/tabaradejurnalismAinostritineri

Pagina de Facebook concursul de jurnalism Botoșani, Orașul Meu Drag (B.OM.D) https://www.facebook.com/search/top?q=concursul%20de%20reportaje%20video%20%22botosani%2C%20orasul%20meu%20drag%22

Canalul de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCflz6JQEB9qRsbAYrFixMBQ

 

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *